2020. már 14.

Hogyan változik a vállalkozásod élete hétfőtől?

írta: Virág Levente
Hogyan változik a vállalkozásod élete hétfőtől?

Vészhelyzet Magyarországon, bezárják az iskolákat! Home Office?

A legtöbb cégvezető nem hétvégézik jelenleg. Azon gondolkodik hogyan is fognak változni a következő időszakban a hétköznapok, az új rendelkezések vajon hogyan befolyásolják majd a vállalkozását, vajon neki mit kell változtatnia a cégén beül. Most kizárólag a hazai KKV szektorra gondolok, ezzel tudok azonosulni.

Nyilvánvalóan legfontosabb, hogy az emberek biztonságban legyenek, ne terjesszék a vírust, esetleg maradjanak otthon. Azaz első gondolat a Home Office: otthonról történő munkavégzés. 

Mivel hétfőtől az iskolák zárva lesznek, több munkavállaló nem is tud majd bemenni a munkahelyére. Ez főképpen a 14 éven alatti gyermekes szülőket érinti (engem is). Mint szülők mi is azzal kezdtük a napot, hogy átbeszéljük, hogyan oldjuk meg a dolgot hétfőtől. Nos ebben máris a munkáltatók döntése szükséges, hiszen nem tudjuk a feleségem munkahelye milyen rendelkezéseket hoz. 

Ezért kedves főnök, amennyiben kollégáid között akad ilyen szülő, minél hamarabb találd ki :

  • meg tudod-e oldani, hogy otthon maradjon 
  • milyen megoldásaid vannak, hogy tudj vele kommunikálni, feladatait kiadni-átvenni, stb
  • hogyan tudod követni, hogy elvégezte a feladatait (anélkül, hogy mindenkit eszeveszettül hívogatnál és nem hagynád dolgozni...)

 mother-with-toddler-working-pnru45g.jpg

Nyilván könnyebb a helyzeted, amennyiben már használsz bármilyen online rendszert. Amennyiben még nem, ideje rávenni magad a keresésre! Saját tapasztalatból tudom, hogy a keresésében nagyon könnyen el lehet veszni. Rengeteg rendszer létezik a piacon, borzasztó sokféle előnnyel és hátránnyal. Arra gondoltam, hogy segítek neked abban, hogy mire figyelj oda, amikor nézegeted a rendszereket (mert most sajnos nincs időd eltölteni ezzel több hónapot! Hétfőre meg kell oldanod).

Én ezeket a tulajdonságokat ajánlom megfontolásra (10 TIPP hogyan válassz rendszert):

  1. ne legyen szigetmegoldás (ha akarod bővíteni ne legyél bekorlátozva)
  2. legyen kipróbált, régóta jól működő, stabil rendszer
  3. legyen mögötte nagy szervezet aki biztonságot ad az adatainknak (véletlenül se legyen "programozó-függő")
  4. legyen az ára optimális (akár ingyenes? XD)
  5. azonnal használható legyen
  6. legyen támogatás hozzá (esetleg egy jó magyar support csapat? XD)
  7. legyen hozzá oktató anyag (akármennyire egyszerű, tudjunk róla megnézni egy-két videót)
  8. működjön mobilról (esetleg alkalmazással)
  9. fejlődőképes legyen (ha lehet még hova)
  10. esteleg több cégemre is használhassam( persze ne fizessek érte többet XD)

Tisztában vagyok vele, hogy ez rengeteg. Tudatában vagyok azzal, hogy az elvárásaim (és remélem a tieid is) magasak, de ne felejtsük el, hogy nem csak egy hétre választunk! Ebben fogunk dolgozni, rengeteg energiát fogunk bele tenni még egy ilyen egyszerű rendszerbe is. Ennek jónak kell lennie, ennek hosszútávú megoldásnak kell lennie. Ezért ilyen hosszú a lista, ráadásul minden kitétel mellett kell, hogy pipa legyen.

Adok egy szuper tippet, ami mindet tudja, viszont most ingyen tudod használni!

Ez az Odoo rendszer projekt modulja. Egy nagy múltú online ERP rendszer kicsin szelete, melyet a belga Odoo cég ingyen a rendelkezésedre bocsátja, korlátlan felhasználó erejéig, biztosítva hozzá a saját szervereit, mentéssel. Mi 2010 óta használjuk (előző verzióit is), csak ajánlani tudjuk. Szeretjük.

Itt tudsz regisztrálni és már használhatod is: http://bit.ly/33eeBho

Jelen helyzet nem egyszerű. Sosem találkoztunk ilyennel. Nekünk megoldásokat kell kitalálnunk, nem kétségbe esni. Szóval kedves vállalkozótársam, hozd meg a döntéseidet minél hamarabb, mert fogy az idő és a kollégák várják a megoldásodat a hétfői napra.

Remélem tudott segíteni neked az összefoglalóm. Amennyiben igen, kérlek oszd meg másokkal is, minél hamarabb jusson el a legtöbb vállalkozóhoz.

 

Szólj hozzá

feladatkezelés munka online munka otthonról home office online megoldás erp rendszer feladat kezelő 10 TIPP hogyan válassz rendszert hogyan válassz rendszert ingyen rendszer megoldás otthon munkára segítség vállalkozásoknak hogyan segít az odoo